Bourbon B.M.W.

Bourbon B.M.W.
Det finns andelar kvar att köpa! (Klicka på bilden så länkas du till min stamtavla m.m.)

fredag 20 september 2013

Inför Kriterieauktionen

Om en vecka är det full fart på hästköpandet i Infra City, Upplands Väsby. Kriterieauktionen inleds kommande torsdag och pågår i dagarna tre. Jakten på framtida vinnare är febril och vad man bedömer viktigast exteriört och stammässigt bland de många unghästarna varierar en hel del.
Det är inte lätt att som lekman hänga med i alla fackuttryck och beskrivningar om vad man ska titta på och leta efter när man ska hitta just "sin" häst. Det finns dock en hel del hjälp att få via nätet för att bättra på sitt kunnande. Titta gärna in på  http://www.stallbredbyn.se/pdf/breederscorner/3-08.pdf för att lära dig om hästens kropp och ta del av vad några experter på området har att säga om exteriöra avvikelser och vilka av dessa som väger tyngst i bedömningen av hur de påverkar hästens skadebenägenhet och framtida prestationer på tävlingsbanan.
Min far, Racer Bourbon, har några avkommor som ska ropas in av högstbjudande. Under fredagen ska Alwoods Amarone ( http://asvt.nethorse.se/kriteriet/katalog/140.pdf ) och Racer Of The Night 
( http://asvt.nethorse.se/kriteriet/katalog/227.pdf ) visa upp sig.

Alwoods Amarone

Racer Of The Night

Lördagens auktion erbjuder köp av Graciella Band ( http://asvt.nethorse.se/kriteriet/katalog/361.pdf ), Valnes Grace ( http://asvt.nethorse.se/kriteriet/katalog/405.pdf ) och Edindy 
( http://asvt.nethorse.se/kriteriet/katalog/467.pdf ).

Graciella Band

Valnes Grace

Edindy

Jag tycker det ser ut som min far lyckats väl i sitt avelsarbete. Blir spännande att se hur omdömet lyder från landets samlade travhästexpertis.

Ha det så bra till nästa gång. Då hoppas jag kunna rapportera om något träningsjobb eller veterinärbesök. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar